Svijet

Tramp i Orban će govoriti na godišnjem skupu konzervativaca u Teksasu

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp, koji još uvijek nije odlučio da li će se ponovo kandidovati, obratiće se na skupu konzervativnih aktivista ovog vikenda.

skup u Teksasu - Reuters

Kako prenosi CNN, Tramp će održati govor na godišnjoj konferenciji Konzervativne političke akcije (CPAC), koja počinje u četvrtak u Dalasu, u organiziciji Američke konzervativne unije.

Među ostalim govornicima u Teksasu će se naći i premijer Mađarske Viktor Orban, čije je obraćanje predviđeno za četvrtak.

Organizatori CPAC su ostali prijateljski nastrojeni prema Trampu, a učesnici konferencije u velikoj mjeri podržavaju njegovu eventualnu kandidaturu.

CNN dalje piše da je Orban „kontroverzna figura“, koja, kako navode, nameće restriktivne imigrantske zakone u Mađarskoj i umanjuje moć demokratskih institucija, kako bi učvrstio svoju poziciju na vlasti. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh