Svijet

OVAKO IZGLEDA ŽIVOT U KANADI, 10 STVARI KOJE SIGURNO NISU ZNALI: Evo šta im je najskuplje u prodavnicama

“Stanarine su visoke, kuće nedostupne, skupe su i pretplate za mobilne telefone, mliječni proizvodi su skupi, kao i al*oholna pića…”

Često čujemo kako je Kanada obećana zemlja, kako je tamo daleko život dobar i kako je sve lijepo i mnogo bolje nego kod nas. Ipak, i tamo ima nezadovoljnih ljudi, pa je jedan korisnik Reddita postavio pitanje– šta ne valja u životu u Kanadi? Odgovora je bilo svakakvih, a mi prenosimo 10 najzanimljivijih!

1. “Ogromne udaljenosti. Bukvalno je jeftinije letjeti u Evropu nego u mnoga druga mjesta u Kanadi.”

2. “Zime sežu od grubih do nevjerovatno brutalnih, zavisno od toga gdje živite. S obzirom na hladnoću i snijeg, dani su takođe i kraći.”

3. “Suludo visoki troškovi života. Stanarine su visoke, kuće nepristupačne, skupe su i pretplate za mobilne telefone, mliječni proizvodi su skupi, kao i al*oholna pića, posebno u barovima.”

4. “Morate da imate automobil. Osim ako vam je život nevjerovatno ograničen u smislu putovanja i nikada ne napuštate svoj grad, osim vozom, (ovo je jedino ako živite na istoku). U nekim gradovima ne možete da se pouzdate ni u autobuski prevoz.”


5. “Naši putevi i infrastruktura su jako loši. Ovde ne govorim o popravkama, već o dizajnu i smatram kako i u SAD-u imaju sličan problem.”

6. “Život u neposrednoj blizini SAD-a znači da američki mediji često dominiraju nad kanadskim. Kanađani često više pažnje pridaju američkim izborima nego, na primjer, svojim.”

7. “Iznenađuje me kako još niko nije spomenuo koliko je skup odlazak kod stomatologa.”

8. “Posjedovanje nekretnine. Mnogi ljudi ne mogu ni da sanjaju o prestanku plaćanja stanarine i kupovini stana.”

9. “Činjenica da policija liječi krizu mentalnog zdravlja. Mislio sam da se moji porezni novac troši na zdravstvenu zaštitu.”

10. I, za kraj: “Džastin Biber dolazi iz Kanade.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh