Svijet

U Brazilu muškarac držao ženu i dvoje djece zatočene u kući 17 godina

Žena iz Brazila u petak je ispričala policiji o užasnom mučenju kojem je bila izložena od njenog muža posljednjih 17 godina koji ju je držao zatočenu u njihovom domu, zajedno sa dvoje djece, prenose lokalni mediji.

muškarac iz Brazila - Twitter

Majka i dvoje djece spašeni su u četvrtak iz kuće u kvartu Guaratiba, na zapadu Rio de Janeira saopćila je policija, a muž je uhapšen.

U komentarima vlastima koje citira brazilska novinska stranica G1, žena je navela da joj je njen muž rekao da će napustiti kuću samo kada umre.

G1 prenosi da su muškarac, kojeg su vlasti imenovale kao Luiz Antonio Santos Silva, i njegova supruga bili u braku 23 godine.

Nakon što je spašena, majka je navodno rekla vlastima da su tri člana porodice koje je muž i otac držao u zatočeništvu ponekad bili bez hrane i po tri dana, a često su bili fizički i psihički zlostavljani.

Kuća u kojoj su bili zatočeni takođe je bila u groznom stanju sa malo dvnevnog svjetla i prljave unutrašnjosti, pokazuju slike koje je objavila policija.

Dvoje odrasle djece u kući policija je našla vezane. Bili su neuredni i izgladnjeli, navodi policija. Oni imaju 19 i 22 godine, prenose lokalni mediji.

Kapetan vojne policije William Oliveira rekao je u komentarima koje je citirao brazilski list O Dia da je u početku mislio da se radi o dvoje male djece zbog njihove ozbiljne pothranjenosti.

“Kada smo vidjeli stanje dvoje djece, mislili smo da neće preživjeti ni sedam dana”, rekao je jedan mještanin za G1.

Nakon što su spašeni, njih troje su odmah prebačeni u bolnicu na liječenje zbog teške dehidracije i pothranjenosti, javljaju lokalni mediji.

Ured za unutrašnje poslove civilne policije otvorio je istragu zašto porodica nije spašena ranije, nakon što se ispostavilo da je dojava o situaciji u kojoj se nalazi porodica prvi put dostavljena 2020. godine, prenosi O Dia. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh