Svijet

Svjetska banka ne planira novo finansiranje Šri Lanke

Svjetska banka ne planira ponuditi novo finansiranje Šri Lanki, koja se bori s najtežom ekonomskom krizom u proteklih nekoliko decenija…

Svjetska banka - Twitter

Svjetska banka ne planira ponuditi novo finansiranje Šri Lanki, koja se bori s najtežom ekonomskom krizom u proteklih nekoliko decenija, dok ta zemlja u Indijskom okeanu ne sastavi adekvatan okvirni plan makroekonomske politike.

Svjetska banka navodi u saopćenju da Šri Lanka treba usvojiti strukturne reforme koje su fokusirane na ekonomsku stabilizaciju i koje bi se bavile korijenima krize koja je iscrpila devizne rezerve zemlje i dovela do nestašice hrane, goriva i lijekova.

-Svjetska banka duboko je zabrinuta teškom ekonomskom situacijom i njenim posljedicama po narod Šri Lanke – navodi se u saopćenju, piše Fena.

Svjetska banka je preraspodijelila resurse u okviru postojećih kredita kako bi pomogla u ublažavanju netašica osnovnih roba kao što su lijekovi, gas za domaćinstva, gnojivo, hrana za djecu i pomoć u gotovini za ranjive kategorije stanovništva, dodaje banka u saopćenju, prenosi Reuters.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh