Svijet

Trump nagovijestio da bi mogao treći put u predsjedničku utrku?

Bivši američki predsjednik Donald Trump u utorak je nagovijestio da bi po treći put mogao ući u predsjedničku utrku, rekavši na skupu koji su organizirali bivši članovi njegove administracije da su pokušaj njegova opoziva i istraga napada na Kapitol 6. siječnja 2021. smišljeni kako bi ga se u tome spriječilo.

Reuetrs

“Žele vam nauditi, ali zapravo žele nauditi meni kako ne bih ponovno radio za vas…mislim da u tome neće uspjeti”, rekao je Trump svojim pristašama koji su na to zaorili “Još četiri godine”.

Trump je to rekao na skupu Instituta America First Policy u Washingtonu, prvi put došavši u glavni grad otkako je sišao s dužnosti u siječnju 2021. Prema medijima, bivši predsjednik bi u rujnu mogao objaviti da ulazi u treću predsjedničku kampanju.

Iako to nije službeno najavio, u govoru je dalo naslutiti da ne planira otići u političku anonimnost.

Umjesto toga, istaknuo je kako osjeća da se mora angažirati unatoč onome što je nazvao “progonom” predsjednice Kongresa Nancy Pelosi, demokrata i povjerenstva koje istražuje upad na Kapitol.

“Da sam se zatvorio u kuću i samo mirno promatrao, progon Donalda Trumpa bi stao istog trena”, rekao je. “Ali neću to učiniti… Moram spasiti našu zemlju”.

Tijekom govora, Trump je članove povjerenstva nazvao “razbojnicima” i ponovio ničim dokazane tvrnja da je pobijedio na predsjedničkim izborima 2020.

“Uvijek kažem da sam se kandidirao prvi put i pobijedio. A onda sam se kandidirao drugi put i prošao još bolje. Kakva je to sramota bila! Ali možda ćemo morati to učiniti ponovno”, istaknuo je Trump. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh