Svijet

Dvojica Palestinaca ubijena u izraelskom napadu na Zapadnoj obali

Dvojica Palestinaca ubijena su tokom noći u gradu Nablusu na okupiranoj Zapadnoj obali, saopćilo je u nedjelju palestinsko ministarstvo zdravstva, u kako je izraelska vojska rekla pucnjavi s naoružanim osobama.

Palestina napad - Reuters

Izraelska vojska je saopćila da je izvela operacije i koristila bojevu paljbu na nekoliko lokacija, uključujući Nablus, dodajući da je uhapsila “četiri pojedinca osumnjičena za umiješanost u terorističke aktivnosti”, javlja AFP.

Izraelske snage sigurnosti pokrenule su gotovo svakodnevne operacije na Zapadnoj obali nakon niza napada u Izraelu posljednjih mjeseci. Izrael je okupirao Zapadnu obalu 1967.

Palestinsko ministarstvo zdravstva saopćilo je da je Muhamad Azizi, 25, ubijen metkom u prsa, dok je Abdul Rahman Jamal Suleiman Sobh, 28, upucan u glavu tokom noći.

Šest drugih je ranjeno, uključujući dvoje u teškom stanju, navodi se. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh