Svijet

Papa Franjo osudio govor mržnje i lažne vijesti u digitalnim medijima

Podsjetio je da oni mogu biti “snažno sredstvo za podsticanje zajedništva i dijaloga unutar naše ljudske porodice”

Papa Franjo u ponedjeljak je rekao da, iako moderna sredstva komunikacije mogu biti “snažno sredstvo za podsticanje zajedništva i dijaloga unutar naše ljudske porodice”, ona također mogu biti “toksična, govor mržnje i fokus lažnih vijesti”.

– Upotreba digitalnih medija, posebno društvenih medija, pokrenula je niz ozbiljnih etičkih pitanja koja zahtijevaju mudro i pronicljivo prosuđivanje od strane komunikatora – rekao je papa u poruci komunikacijskoj mreži SIGNIS, koja održava svoj godišnji Svjetski kongres u Seulu sljedećeg mjeseca, prenosi Ansa.

– Komunikacija nije samo profesija, već usluga dijaloga i razumijevanja između pojedinaca i većih zajednica u potrazi za spokojnim i mirnim suživotom – kazao je on.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh