Svijet

SAD: Troje ubijenih u trgovačkom centru, napadača ustrijelio naoružani prolaznik

Naoružani napadač ubio je troje ljudi u nedjelju u restoranu trgovačkog centra u blizini Indianapolisa, prije nego što ga je ustrijelio naoružani slučajni prolaznik, izvijestio je šef policije Greenwooda Jim Ison.

pucnjava SAD - Reuters

“Pravi heroj dana je građanin koji je zakonito nosio vatreno oružje u tom restoranu i uspio je zaustaviti strijelca gotovo čim je počeo”, rekao je novinarima Ison. Naoružanog prolaznika opisao je kao 22-godišnjaka.

Još dvije osobe ozlijeđene su u incidentu koji se dogodio u ranim večernjim satima u trgovačkom centru Greenwood Park, izvijestile su novine Indianapolis Star. Napadač je bio sam i imao je pušku i nekoliko spremnika streljiva, navode novine.

Napad se dogodio usred zabrinutosti javnosti zbog pucnjave u SAD-u u školama, na radnim mjestima i na javnim mjestima, koje redovito dospiju na naslovnice. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh