Svijet

Ukrajinci potvrdili: Naši ljudi bili u avionu koji je pao u Grčkoj

Zvaničnik ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko saopštio je da su u avionu Antonov koji se sinoć srušio u Grčkoj bili državljani Ukrajine.

Pad aviona u Grčkoj - BBC

„Noćas se na sjeveru Grčke srušio ukrajinski transportni avion AN-12 koji je nosio opasan teret na relaciji Srbija-Jordan-Bangladeš. Posadu je činilo osam državljana Ukrajine. Vjerovatni uzrok nesreće je kvar jednog od motora“, napisao je Oleg Nikolenko na Fejsbuk nalogu, piše raport.

Pored toga, Nikolenko je poručio da je po nalogu ministra spoljnih poslova Dmitra Kulebe u Solunu otvoren operativni štab. Ukrajinski konzuli su već stigli na mesto nesreće i u interakciji su sa spasiocima i policijskim organima Grčke kako bi istražili okolnosti pada aviona.

Srbijanski ministar spoljnih poslova Nebojša Stefanović saopštio je jutros da je Antonov AN-12BK poletio sinoć oko 20.40 iz Niša. On je prevozio oružje preko Jordana za Bangladeš, a pilot je u kasnim večernjim satima kontroli leta poručio da je došlo do kvara i da hitno mora da sleti.

Antonov se ubrzo srušio, a Stefanović je jutros rekao da je svih osam članova posade poginulo. To je sada potvrđeno i iz ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova.

Avion je prevozio opremu, uključujući svijetleće minobacačke granate i granate za obuku u Bangladeš, rekao je Stefanović.

Hitne službe na licu mjesta

Veliki broj vatrogasaca gasio je sinoć požar kod mjesta pada aviona, a lokalni stanovnici ispričali su za tamošnje medije da su eksplozije odjekivale dva sata.

Istražitelji su jutros saopštili da je kod olupine Antonova pronađena bijela supstanca, čije je porijeklo još uvijek nepoznato. Iz tog razloga, građanima je naloženo da zatvore sve prozore i ne izlaze iz kuće bez prijeke potrebe. Oni koji to moraju da učine, savjetuje im se da nose zaštitne maske.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh