Svijet

Poginuli svi članovi posade aviona koji se srušio u Grčkoj

Gradonačelnik Kavale Theodoros Mouriadis pozvao je građane da se drže podalje od mjesta nesreće, jer postoji opasnost od novih eksplozija.

Pad aviona u Grčkoj - BBC

Avion koji se sinoć oko 23 sata srušio u Grčkoj, oko 40 kilometara od aerodroma u Kavali je, prema pisanju Flightradar24, ukrajinski Antonov An-12BK, koji je letio iz Niša za Aman.

Prema prvim informacijama, u avionu je bilo osam ljudi i svih osam putnika je stradalo. Antonov An-12BK je navodno nosio 12 tona tereta.

Gradonačelnik Kavale Theodoros Mouriadis pozvao je građane da se drže podalje od mjesta nesreće, jer postoji opasnost od novih eksplozija.

Novinar Vaso Morali je na Facebooku napisao da je avion pri padu pokidao i dalekovod.

– Oko 22:50, avion u plamenu je pao na zemlju, prema svjedočenjima očevidaca , istočno od Niksijanija i vjerovatno je pri padu zakačio dalekovod. Uslijedila je eksplozija, vidio se veliki bljesak, a odmah zatim je nestalo struje u Nikisijaniju, Georgijaniju, Agios Kristoforosu i Paleohoriju – napisao je Morali, piše Avaz.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh