Svijet

FRANCUSKA: Na proslavi nacionalnog praznika vatromet eksplodirao među ljudima, poginuli dječak i njegova sestra

Lokalni tužitelji pokrenuli su istragu za ubistvo iz nehata. Eksplozija se dogodila malo nakon 23 sata u četvrtak na nogometnom igralištu nedaleko od lansirne platforme za vatromet.

Ilustracija - Soundset.hr

Dječak u dobi od sedam godina i njegova 24-godišnja sestra smrtno su stradali tokom vatrometa povodom proslave Dana Bastille u Francuskoj. Tragedija se dogodila u francuskom gradu Choletu na zapadu zemlje.

“Raketa je eksplodirala među okupljenim ljudima”, rekao je gradonačelnik Gilles Bourdouleix, piše BBC. Gradonačelnik je rekao da su se žrtve s članovima porodice nalazile 50 metara od mjesta gdje je ispaljen vatromet.

Zbog eksplozije je nastala panika, ljudi su pobjegli, a travnate površine bile su u plamenu.

Dječak poginuo na licu mjesta, sestra umrla kasnije od srčanog udara
Dječak je poginuo na licu mjesta, a njegova sestra umrla je kasnije od srčanog udara, prema francuskim izvještajima. Roditelji dječaka i djevojke doživjeli su šok. Još sedam osoba je ozlijeđeno.

Lokalni tužitelji pokrenuli su istragu za ubistvo iz nehata. Eksplozija se dogodila malo nakon 23 sata u četvrtak na nogometnom igralištu nedaleko od lansirne platforme za vatromet.

“Počelo je kao stvarno lijep vatromet. Onda je iznenada jedna raketa doletjela prema nama i eksplodirala u gomili. Svi su vrištali i počeli gasiti plamen nogama i stvarima koje su imali pri ruci”, rekao je jedan svjedok za BFMTV.

Javni tužitelj Eric Bouillard rekao je za Le Parisien da je njegova istraga pokazala da je jedan od blokova vatrometa bio u kvaru. Zbog toga je jedan od sanduka s raketama eksplodirao i istog trena aktivirao neke od raketa,piše Slobodnabosna


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh