Svijet

Djevojčica poginula tokom vožnje u lunaparku u Danskoj

Djevojčica u dobi od 14 godina poginula je u lunaparku u Danskoj nakon što se stražnji dio vagona na vožnji Cobra ride otkačio, a vagon izletio s tračnica.

lunapark - ilustracija / travel -advisor

Stražnji dio vagona otkačio se te visio ispod ostatka vlakića u lunaparku, rekao je upravitelj tematskog parka Henrik Ragborg Olsen za TV2. Nesreća se dogodila u zabavnom parku u gradu Aarhusu.

Dječak od 13 godina zadobio je teške ozljede ruke tijekom nesreće u zabavnom parku. Park je na Facebooku objavio da se nesreća dogodila dok je pruga bila u funkciji i da se odlomio dio zadnjeg vagona.

Policija je dojavu o nesreći u lunaparku dobila oko 12:50 sati, a prijavljeno je da je vlakić zapeo u vožnji i da su ljudi ostali zaglavljeni. Dvije osobe koje su sjedile na stražnjim sjedalima u vlakiću prevezene su u bolnicu, izvijestile su lokalne novine Ekstra Bladet.

Djevojčica u dobi od 14 godina poginula je u lunaparku u Danskoj nakon što se stražnji dio vagona na vožnji Cobra ride otkačio, a vagon izletio s tračnica. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh