Svijet

Macron: Pripremiti se na nestašicu energenata

Francuska mora da se mobiliše da bi se pripremila za vjerovatnu nestašicu energenata na jesen pošto Rusija koristi smanjenje isporuka Evropi kao oružje u svom ratu sa Ukrajinom, rekao je danas francuski predsjednik Emmanuel Macron.

On je u televizijskom obraćanju povodom nacionalnog praznika Dana Bastilje rekao da je dio mobilizacije u tome da francuski potrošači i kompanije smanje potrošnju energije.

“Potrebno je da se pripremimo za scenario u kojem ćemo morati da funkcionišemo u potpunosti bez ruskog gasa”, rekao je Macron, prenose agencije.

On je rekao da će uskoro predstaviti detaljan plan za smanjenje potrošnje energije.

Macron je dodao da je, zbog vojne akcije Rusije u Ukrajini, potrebno da Francuska ojača svoju armiju, ubrza proizvodnju nove vojne opreme i dopuni zalihe municije. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh