Svijet

Majka zaboravila bebu (2) u autu na 40 stepeni, dijete umrlo od vrućine

Majka je navodno rekla policiji da dvoje djece prije posla svakog jutra odvede svako u drugi vrtić, a ovaj put je zaboravila ostaviti dječaka.

U gradu Danielsvilleu u američkoj državi Georgiji preminuo je jednogodišnjak nakon što je ostavljen u parkiranom automobilu dok je vani bilo oko 40 stepeni.

Istraga je u toku, a prema dosad objavljenim informacijama majka je pozvala policiju nakon što je našla dječaka u autu. Dječak je prevezen u bolnicu gdje je nedugo po dolasku proglašen Majka je navodno rekla policiji da dvoje djece prije posla svakog jutra odvede svako u drugi vrtić, a ovaj put je zaboravila ostaviti dječaka.

Kako prenosi Sky News, u Americi se prosječno dogodi 38 takvih slučajeva godišnje, a ovo je treći u Georgiji ove godine, drugi u sedam dana. Prošle godine u SAD-u je umrlo 23 djece nakon što su ostavljena u vrućim automobilima, prenosi Index,piše Slobodnabosna

U 2018. i 2019. godini u užarenim automobilima je preminulo 53 djece.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh