Svijet

Stravičan raketni napad Rusa: Pogođen tržni centar u kojem je bilo više od hiljadu ljudi

Pripadnici ruske vojske izvršili su novi raketni napad na centar Ukrajine, a ovaj put meta je bio tržni centar u kojem se u trenutku napada nalazilo, prema procjenama iz Ukrajine i preko hiljadu građana.

napad na tržni centar - Klix

Prema pisanju britanskih medija raketa je pogodila tržni centar u gradu Kremenčuk koji se nalazi u regiji Poltava u centralnom dijelu Ukrajine.

“Predsjednik Zelenski je na Telegramu rekao da je u tržnom centru u trenutku udara bilo oko 1.000 građana. Strahuje se da ima mnogo povrijeđenih i poginulih”, navodi BBC.

Također, predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski je naglasio kako ovakav napad nema nikakvo opravdanje jer tržni centar nije bio vojna meta.

“On nije predstavljao nikakvu opasnost za rusku vojsku i nije bio od strateške vrijednosti za Ruse. Ljudi su željeli samo da žive normalnim životom, upravo je to ono što ljuti okupatore. Iz bespomoćnosti, Rusija nastavlja napadati obične ljude. Uzalud je očekivati da će to biti razumno ili humano”, poručio je.

Povodom napada se oglasio i gradonačelnik Kremenčuka Vitalij Meletskij koji je rekao da je u trenutku napada u centru bila velika gužva i da su se brojne ekipe hitne pomoći i vatrogasaca uputile prema ovoj lokaciji. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh