Svijet

Ukrajinski obavještajac: ‘Imamo novu taktiku, premještamo svoje snage iz Severodonjecka’

Kirilo Budanov je u intervjuu za Reuters u Kijevu rekao da će se ukrajinske snage nastaviti braniti iz Lisičanska u istočnoj Ukrajini i da više nije moguće zadržati položaj u Sjeverodonecku

Ukrajina premješta svoje snage iz ruševina grada Sjeverodonecka na više položaje u susjednom gradu Lisičansku kako bi stekla taktičku prednost nad Rusijom, rekao je u subotu šef ukrajinske vojno-obavještajne službe.

Kirilo Budanov je u intervjuu za Reuters u Kijevu rekao da će se ukrajinske snage nastaviti braniti iz Lisičanska u istočnoj Ukrajini i da više nije moguće zadržati položaj u Sjeverodonecku.

“Aktivnosti koje se odvijaju na području Sjeverodonecka su taktičko pregrupiranje naših postrojbi. Ovo je povlačenje na povoljne položaje kako bi se dobila taktička prednost”, rekao je Budanov, šef Obavještajne službe ukrajinskog ministarstva obrane.

“Rusija koristi taktiku…koju je koristila u Mariupolju: brisanje grada s lica zemlje. S obzirom na uvjete, obrana iz ruševina i otvorenih polja više nije moguća. Zato ukrajinske snage odlaze na viši teren kako bi nastavile obrambene operacije”, rekao je, prenosi 24sata.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh