Svijet

Afganistan: U zemljotresu poginulo više od 1.000 ljudi

Državna novinska agencija Afganistana javila je kako je u razornom zemljotresu stradalo najmanje 1.000 ljudi, a povrijeđeno 1.500

U zemljotresu jačine 5,9 stepeni po Richteru koji je rano jutros po lokalnom vremenu pogodio provinciju Paktika, u Afganistanu, poginulo je više od 1.000 ljudi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Državna novinska agencija Afganistana javila je kako je u razornom zemljotresu stradalo najmanje 1.000 ljudi, a povrijeđeno 1.500.

Pomoćnik ministra za upravljanje vanrednim situacijama Mevlevi Serafettin Muslim saopćio je kako će porodicama žrtava biti isplaćeno 100.000 afgana (oko 1.100 dolara), a porodicama povrijeđenih po 50.000 afgana.

Zvaničnici su ranije saopćili kako su zemljotresom najpogođeniji distrikt Giyan u provinciji Paktika i Spirey u provinciji Khost.

Pakistanska televizija Geo News javila je kako se zemljotres koji je pogodio Afganistan, osjetio i u Pakistanu te da je u Lakki Mawratu smrtno stradala jedna osoba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh