Svijet

Monte Karlo: Glamurozno ljetovalište

Ne samo da ovdje nećete naći hotel s brojem zvjezdica ispod 4, nego i sve ostale usluge imaju cijenu koju mi obični smrtnici jednostavno ne možemo platiti, ali Monako svakako smijemo posjetiti

Što vam prvo padne na pamet kada čujete za ovo mondeno ljetovalište? Možda je bolje pitati koja vam asocijacija prva dolazi kada čujete za Monte Karlo. Vrlo vjerojatno velikom se broju ljudi, ispred očiju pojavi slika grada s mnogo usidrenih jahti, mnoštvo vila, parkova, šetališta itd.

Naravno da niko nije pogriješio jer ovoje mjesto pravo mondeno ljetovalište po svim pisanim i nepisanim definicijama.

Monte Karlo je područje u kneževini Monako i najbogatija četvrt u kojoj se nalazi poznati Casino. Zanimljiva je činjenica da je površina Monaka zapravo manja od Londonskog Hyde Parka. Osim po lijepim plažama, grad je poznat po kasinima, fino uređenim šetalištima, Formuli 1 Grand Prix i Monte Carlo Rallyu.

View this post on Instagram

A post shared by ? Living Above The Globe ? (@katejungz)

Monte Karlo slovi kao jedna od vodećih evropskih turističkih destinacija i poznat je po mnogočemu. Naime, da ne bi došlo do zabune, ako ste čuli da je ovo mjesto rezervirano samo za bogataše, dobro ste čuli. Ne samo da ovdje nećete naći hotel s brojem zvjezdica ispod 4, nego i sve ostale usluge imaju cijenu koju mi obični smrtnici jednostavno ne možemo platiti, ali Monako svakako smijemo posjetiti.

Monako je poznat kao u raj bez poreza, građani Monaka ne plaćaju porez od 1870. Već decenijama Monako živi isključivo na kockarnice. Trenutno Monako ulaže napore kako bi turizam učinili glavnim prihodom. Zanimljivo je kako građani Monaka ne smiju kockati, pa čak ni posjetiti kockarnice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh