Svijet

Biden: Šaljemo Ukrajini oružje vrijedno milijardu dolara

Američki predsjednik Joe Biden telefonski je razgovarao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim uoči najave da će Amerika poslati Ukrajini novi paket vojne i humanitarne pomoći.

“Ponovio sam da je SAD snažno podršava Ukrajinu, koja brani svoju demokraciju, te podržava njezin suverenitet i teritorijalni integritet, kojima prijeti ničim isprovocirana ruska agresija”, stoji u Bidenovoj izjavi koju je objavila Bijela kuća.

Nabrojao što sve šalju

“Informirao sam predsjednika Zelenskog da će SAD poslati još jedan paket sigurnosne pomoći Ukrajini vrijedan milijardu dolara, koji uključuje artiljeriju i oružje za obranu obale, napredne raketne sustave i artiljerijsko streljivo koje Ukrajinci trebaju za svoje obrambene operacije u Donbasu”, rekao je Biden.

Biden i Zelenski posljednji put su telefonski razgovarali u aprilu, prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh