Svijet

Veliki požar u Španiji, evakuisane hiljade ljudi

Zbog šumskog požara u planinama na jugu Španije evakuisane su hiljade ljudi, a tri vatrogasca su povrijeđena, javlja Reuters.

požar Spanija - Twitter

Požar je izbio juče poslijepodne na obroncima planine Pujerra u Sierra Bermeji. Radi se o zaleđu gradova Malage i Marbelle, poznatih turističkih središta.

Hitne službe postavile su šatore u gradu Benahavisu, inače gradu sa oko osam hiljada stanovnika, te su evakuisane dvije hiljade. Međutim, većina evakuisanih našla je sklonište kod rodbine ili u hotelima.

Jedan vatrogasac ima opekotine na 25 odsto tijela

Tri vatrogasca teško su povrijeđena.

“Nažalost, moramo izvijestiti da su tri vatrogasca zadobila opekotine različitih vrsta, a jedan od njih ima opekotine na 25 odsto tijela i trenutno je na liječenju u bolnici u Malagi”, rekao je novinarima lider Andaluzije Juanma Moreno.

Još jedan šumski požar poharao je taj isti planinski lanac u septembru prošle godine, u nekoliko dana pretvorivši u pepeo najmanje 7.780 hektara šume i grmlja. Na terenu je bilo oko 1.000 vatrogasaca. prenose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh