Svijet

Boris Johnson preživio glasanje o povjerenju

Premijer Velike Britanije Boris Johnson preživio je glasanje o povjerenju koje su pokrenuli nezadovoljni članovi njegove Konzervativne partije.

Boris Johnson - Reuters

Za smjenu Johnsona glasalo je 148 poslanika Konzervativne partije, dok je za njegov ostanak glasalo 211 poslanika. Ukupno je glasalo 359 poslanika.

Do glasanja je došlo nakon gnjeva zbog izvještaja u kojem se detaljno opisuje kršenje mjera i organizovanja zabava u premijerovoj rezidenciji u Downing Streetu, tokom karantina uvedenog zbog pandemije koronavirusa.

Stoga je jedan broj konzervativnih poslanika izrazio zabrinutost može li Johnsona (57) i dalje da upravlja Britanijom, koja je suočena s rizikom od recesije, rastom cijene goriva i hrane, a trenutno i s saobraćajnim haosom u Londonu zbog štrajka. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh