Svijet

Policajac u Teksasu tokom potjere ubio 13-godišnjeg dječaka

Dječaku je ukazana prva pomoć na licu mjesta, prije nego je prebačen u bolnicu, gdje je kasnije preminuo

policija . Twitter

Iz Teksasa stižu nove vijesti. Nakon što je nedavno u pucnjavi u jednoj osnovnoj školi Salvadore Ramos ubio 21 osobu, od kojih 19 djece, sada je tokom policijske potjere ubijen 13-godišnji dječak.

Kako je policija San Antonija saopćila, policajci su izašli na teren po dojavi o pucnjavi u jednom bloku grada kada su primijetili crveni automobil sa tri tinejdžera unutra. Za volanom je bio 13-godišnji dječak.

Policija je tvrdila da je automobil ukraden, a vozač je, vidjevši policiju, krenuo u rikverc i udario u policijsko auto, navodi New York Post i dodaje da je jedan od policajaca ispalio hitac u automobil i tako pogodio 13-godišnjaka u stomak.

Dječaku je ukazana prva pomoć na licu mjesta, prije nego je prebačen u bolnicu, gdje je kasnije preminuo. Nije poznato šta će biti sa drugom dvojicom tinejdžera, dok će policajac koji je ispalio hitac biti stavljen na administrativno odsustvo do ishoda istrage o pucnjavi. prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh