Svijet

U južnoj Njemačkoj voz iskočio iz šina, poginule tri osobe, 16 teško povrijeđenih

U željezničkoj nesreći koja se danas prijepodne dogodila na jugu Njemačke prema posljednjim podacima poginulo je najmanje troje putnika, dok ih je veći broj teže povrijeđen. Nesreća se dogodila oko podneva u blizini Garmisch-Partenkirchena, kada je regionalni vlak na kat prepun putnika iskočio iz tračnica, piše Index.hr.

Njemačka - Novi

Kako je priopćila policija, pored troje poginulih, preko 60 je ozlijeđenih, od kojih 16 teže. Prema izjavama svjedoka, nekoliko vagona se prevrnulo i otklizalo niz željeznički nasip. Među putnicima se nalazilo i mnogo djece. Vlak je prometovao na liniji Garmisch-Partenkirchen – München.

U pomoć vatrogascima su priskočili i pripadnici Bundeswehra i savezne policije koji su stacionirani u ovom dijelu Njemačke zbog predstojećeg summita zemalja G7 u obližnjem Elmauu. U Njemačkoj u petak počinje trodnevni vikend za blagdan Duhova, na koji se nastavljaju jednotjedni školski praznici. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh