Svijet

Kim Jong Un čestitao kraljici Elizabeti II 70. godišnjicu na prijestolju

Upućujem vam svoje čestitke, Vama i Vašem narodu, prigodom nacionalne proslave u vašoj zemlji, napisao je Kim u čestitci.

Kim Jong-un - Twitter

Lider Sjeverne Koreje Kim Jong-un čestitao je kraljici Elizabeti II 70. godišnjicu na prijestolju, objavilo je danas Ministarstvo vanjskih poslova te zemlje, piše Avaz.

Dio ceremonije proslave 70. godišnjice od krunisanja kraljice Elizabete II počeo je jučer. Iz Palate su naglasili kako kraljica neće prisustvovati službi koja je planirana danas u katedrali Svetog Pavla, zbog manjih zdravstvenih problema.

– Upućujem vam svoje čestitke, Vama i Vašem narodu, prigodom nacionalne proslave u vašoj zemlji – napisao je u čestitci Kim.

Diplomatske odnose Velika Britanija i Sjeverna Koreja uspostavile su 2000. godine. Uprkos pogoršanju odnosa iz razloga što Sjeverna Koreja nastavlja razvijati nuklearni program, dvije zemlje nisu povukle diplomate niti zatvorile ambasade. Trenutno je britanska ambasada u Pjongjangu zatvorena zbog mjera koje je vlada Sjeverne Koreje uvela u namjeri da spriječi širenje koronavirusa.

Prošle godine je državna novinska agencija Sjeverne Koreje (KCNA) objavila da je kraljica Elizabeta II Kim Jong-unu čestitala 9. septembar, godišnjicu osnivanja države.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh