Svijet

Lijepe vijesti iz Australije: Bosanac Edham Husić bit će ministar privrede

Edham Nurredin Husić, Bosanac koji je rođen u Australiji, bit će novi ministar privrede i nauke Federalne vlade Australije.

Edham Nurredin Husić - Facebook

Ovu informaciju preko Facebook profila potvrdio je rođeni Tuzlak Edhem Čustović, koji godinama živi i radi na renomiranom La Trobe univerzitetu u Melbourneu.

“Prije nekoliko dana izabran je za člana Predstavničkog doma Saveznog parlamenta Australije a sada dobija i značajno ministarstvo!

On je član Laburalističke stranke novog premijera Entonija Albanezea (Anthony Albanese), stranke koja se vratila na vlast nakon devet godina.

Inače, Husić je uvijek isticao svoje bosanskohercegovačko porijeklo s velikim ponosom i vrlo često podržavao rad bosanskohercegovačke zajednice u Australiji.

Čestitke Ed Husiću”, napisao je Čustović.

Preko zvaničnog Facebook profila oglasio se i sam Husić.

“Čast mi je biti izabran za ministra privrede u Vladi Anthonyja Albanesea.

Dovesti australsku proizvodnju kući je veliki zadatak i svaki dan ću naporno raditi da to i ostvarim.

Kakva čast je biti dio tima koji od prvog dana započinje rad na izgradnji bolje budućnosti Australije!”, napisao je Husić. prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh