Svijet

ZELENSKI: SVAKIM DANOM SMO BLIŽE OSLOBOĐENJU, UKRAJINA ĆE UZETI SVE NAZAD

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski je u sinoćnjem obraćanju poručio da je samo pitanje vremena kada će Ukrajina vratiti područja koja je Rusija zauzela.

Ukrajina će uzeti sve nazad. Samo je pitanje vremena. Svakim danom smo sve više bliže oslobođenju – poručio je Zelenski u svom obraćanju.
On je naveo da je trenutna situacija u Donbasu i dalje teška. Istakao je da je Ukrajina svakim danom sve bliže brojčanom nadmašivanju Rusije što se tiče snabdijevanja oružjem.

Mi ćemo izdominirati okupatora tehnološkom i konvencionalnom udarnom snagom. Puno toga ovisi o našim partnerima. Spremni su Ukrajini pružiti sve što je potrebno za odbranu slobode – izjavio je Zelenski i dodao kako očekuje dobre vijesti već sljedeće sedmice. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh