Svijet

Jako nevrijeme pogodilo Kanadu, 900.000 domaćinstava ostalo bez struje

U jakim olujama koje su pogodile istok Kanade stradalo je četvoro ljudi, a 900.000 domaćinstava ostalo je bez struje u provincijama Ontario i Quebec, javio je AFP.

Kanada, nevrijeme - AFP

Policija Ontarija je preko Twittera javila da je troje stradalo i više je povrijeđeno u naletu ljetnje oluje. Četvrta osoba, žena 50-tih godina, udavila se kada joj se čamac prevrnuo pod udarom oluje u reci koja dijeli Ottavu od predgrađa Gatino, prenijela je Radio Kanada izvještaj lokalne policije.

Pored toga gotovo 900.000 domaćinstava na istoku Kanade i dalje je bilo bez struje u subotu uveče, od toga oko 340.000 u Ontariju i 535.000 u Quebecu prema podacima lokalnih kompanija za snabdijevanje strujom Hydro One i Hydro-Quebec. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh