Svijet

KIJEV OD BATALJONA AZOV TRAŽI DA PRESTANE BRANITI MARIUPOLJ: SPAŠAVAJTE SEBE

Komandant bataljona Azov Denis Prokopenko je objavio da Kijev zahtijeva da prestanu braniti čeličanu Azovstal, odnosno Mariupolj te da pripadnici pukovnije spašavaju živote.

Azovstalj - Reuters

vo je objavio u današnjem obraćanju videoporukom koja je objavljena na društvenim mrežama. Pretpostavlja se da je ovaj bataljon opkoljen s 2.000 ruskih vojnika.

U toku je 86. dan odbrane Mariupolja. Vrhovno vojno zapovjedništvo je naredilo da spašavamo živote, da sačuvamo pukovniju i da prestanemo braniti grad. Uprkos teškim borbama, odbrani dok smo bili opkoljeni i nedostatku potrepština, stalno smo isticali tri za nas najvažnija uslova – istakao je Prokopenko. prneosi “Hayat“.
Napomenuo je da su ta tri uslova bili evakuacija civila, pomoć ranjenima i evakuacija pod uslovom da budu razmijenjeni te vraćeni na teritorij koji je pod kontrolom Ukrajine.

Očekuje da će oni koji su izgubili živote biti, kako je naveo, časno sahranjeni, prenosi BBC.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh