Svijet

Zelenski: Nemoguće je ući u Mariupolj vojnim putem

Ukrajinska nacionalna novinska agencija Ukrinform objavila je izjavu Zelenskog nakon sastanka s kanadskim premijerom Justinom Trudeauom u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine

Predsjednik Ukrajine Volodomir Zelenski izjavio je da je nemoguće vojnim putem ući u grad Mariupolj kojeg je opkolila ruska vojska, javlja Anadolu Agency (AA).

Ukrajinska nacionalna novinska agencija Ukrinform objavila je izjavu Zelenskog nakon sastanka s kanadskim premijerom Justinom Trudeauom u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine.

“Nemoguće je ući u Mariupolj vojnim putem. To je nemoguće danas”, rekao je Zelenski.

Naveo je da Ukrajina nema teško naoružanje koje bi joj omogućilo da vojnim putem uđe u Mariupolj.

“Trudeau nas je informisao o oružju potrebnom našoj zemlji da se brže kreće do pobjede. Podrška Kanade za deminiranje oslobođenih područja je izuzetno važna za Ukrajinu. Dogovorili smo se da zajedno radimo na rješenjima za poslijeratnu obnovu”, rekao je Zelenski.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh