Svijet

Kadirov se pohvalio uspjesima boraca, iz Ukrajine stigao oštar odgovor: Čečeni ne učestvuju u borbama, samo pljačkaju

Kadirov je izjavio da je Popasna “pala” pod njihovu kontrolu, dok Ukrajinci demantuju te informacije

Ramzan Kadirov, čečenski lider, izjavio je kako su njegovi borci preuzeli kontrolu nad većinskim dijelom Popasne, ukrajinskog grada na istoku ove zemlje.

– Borci čečenskih specijalnih snaga su zauzeli veći dio Popasne, rekao je Kadirov. Dodao je kako su centralni dijelovi Popasne “očišćeni”.

Ubrzo nakon što je Kadirov objavio ove informacije, oglasila se i ukrajinska strana, tačnije Sergej Arestovič, jedan od savjetnika ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Arestovič tvrdi da stvari na terenu nisu onakve kako ih Rusi prikazuju.

– Bitka za Popasnu je u toku. Ruski propagandisti su radosno izvještavali da su je već zauzeli, ali nije baš tako. Ovo je njihova 117. tvrdnja o ‘zauzimanju Popasne’ samo ove sedmice, kaže Arestovič.

Guverner regije Luganjsk, Serhiy Gaidai, izjavio je kako ukrajinske snage i dalje kontrolišu ovo područje. Pored toga, Gaidai je poslao oštru poruku Čečenima.

On, naime, tvrdi kako čečenski borci uopšte ne učestvuju u borbama već da samo snimaju videozapise i pljačkaju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh