Svijet

Zaharova: Finska i Švedska postaju prostor za konfrontaciju

U slučaju da se Finska i Švedska pridruže NATO-u postaće prostor za konfrontaciju Alijanse sa Rusijom, rekla je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

“U slučaju da se Finska i Švedska pridruže Alijansi, pretvoriće se u prostor za konfrontaciju sjevernoatlantskog bloka sa Rusijom sa svim posljedicama koje slijede, uključujući posljedice po naše dobrosusjedske odnose, koji su prošli test vremena. Da li to žele narodi Švedske i Finske?”, rekla je Zaharova u intervjuu španskom listu “ABC”.

Ona je dodala da je Moskva redovno i odavno upozoravala susjede u sjevernoj Evropi da njihovo uvlačenje u NATO orbitu prijeti da poremeti sistem evropske bezbjednosti, prenio je TASS.

Zaharova je rekla da ovo nije “tema iz posljednjih nekoliko sedmica”. prenose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh