Svijet

Zelenski: Ne prihvatamo sporazum bez potpunog povlačenja ruske vojske

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da neće prihvatiti sporazum sa Moskvom koji bi ruskoj vojsci omogućio da ostane na okupiranim teritorijama.

U, kako je nazvao, prvoj fazi sukoba, ukrajinska vojska zaustavila je rusku, rekao je Zelenski.

U drugoj fazi će Ukrajina, kako je naveo, protjerati ruske vojnike sa svoje teritorije, a u trećoj će krenuti ka potpunom obnavljanju svog teritorijalnog integriteta.

Zelenski je rekao da neće prihvatiti sporazum o prekidu vatre koji bi omogućio ruskim snagama da ostanu na svojim trenutnim pozicijama i dodao da Ukrajina ne pristaje na „zamrznuti konflikt“.

Ruski predsjednik Vladimir Putin naveo je priznanje ruskog suvereniteta nad Krimom od strane Ukrajine i priznanje nezavisnosti separatističkih regiona kao ključne uslove za zaustavljanje rata. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh