Svijet

UPUĆENO SNAŽNO UPOZORENJE GRAĐANIMA – NE IDITE TAMO! Moguć novi rat, ova oblast u Evropi je pred erupcijom sukoba!

Situacija može eskalirati u novi evropski konflikt

Letonsko ministarstvo spoljnih poslova uputilo je danas “snažno upozorenje” svojim državljanima da ne putuju u Pridnjestrovlje, odnosno da ga napuste ukoliko se trenutno tamo nalaze.

Samoproglašena republika na teritoriji Moldavije nalazi se u blizini granice s Ukrajinom, a posle više nedavnih napada na tom području porasla je zabrinutost da bi ukrajinski sukob mogao da se proširi i na Pridnjestrovlje.

https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/full_article_image/public/a/t/2022/04/29/pjimage114.jpg

Rusija je oštro osudila pokušaje da se Pridnjestrovlje uvuče u razvoj događaja u Ukrajini, saopštila je ranije portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ministarstvo u Rigi je uputilo apel uzevši u obzir postojecće regionalne bezbednosne pretnje i nedavnu odluku moldavskog parlamenta da produži vanredno stanje u celoj zemlji na 60 dana, izvestili su letonski mediji, preneo je AP.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh