Svijet

Bill Gates: Ostao sam sam u ogromnoj vili, djeca su otišla, a Melinda mi je uzela i psa

Milijarder Bill Gates osvrnuo se u intervjuu za The Sunday Times o posljednje dvije godine svog života koje su bile vrlo turbulentne.

Bill Gates - Getty Images/Michael Cohen

Naime, brak mu se raspao, umro mu je otac i pokušavao je spasiti svijet od koronavirusa, za što je prozvan neprijateljem broj 1 od strane antivaksera.

Njemu je, kaže, najteže bilo što su djeca otišla iz kuće. Najmlađa kćerka je otišla na fakultet, a uvijek je imala puno prijatelja koje je dovodila kući.

Svaki brak, kako djeca odu iz kuće, proći će kroz tranziciju. Moj je, nažalost, prošao kroz ovu tranziciju zvanu razvod. Ali s moje točke gledišta to je bio sjajan brak. Ne bih ga mijenjao. Ne bih se odlučio oženiti za nekog drugog”, kaže Gates koji je s bivšom suprugom Melindom bio u braku 27 godina.
“Imam ovu lijepu kuću koja je pogodna za velike rasprave. Ali većinu vremena čini se prevelikom. Ja sam samo mala osoba”, kaže Gates.

Vila u kojoj živi ima 18 kupaonica, plažu ispunjenu pijeskom s Kariba i jednu od znanstvenih bilježnica Leonarda da Vincija.

“Moja najstarija kćerka je na medicinskom fakultetu tako da imamo raznih zabavnih stvari za razgovor. Srednje dijete studira međunarodne odnose tako da vodimo beskrajne razgovore, a najmlađa zna sve o aktualnim pjesmama, ljudima i web stranicama. To je super. Nedostaju mi ​​nered i buka. Ne radim previše kućanskih poslova, ali u normalnim danima uvijek sam prao suđe jer sam u tome bio dobar, a netko od djece bi mi pomagao”.
Melinda je nedavno priznala da se oporavlja od razvoda, a pisalo se da je svom suprugu jako zamjerila prijateljstvo s Jeffreyjem Epsteinom. Čovjekom kojeg je Melinda nazvala “personifikacijom zla”, a kružile su i glasine da joj suprug nije bio vjeran.

Bill sada kaže da je sretan jer je s Melindom ipak ostao i prijateljskim odnosima i jer rade zajedno.

“Imamo, znate, važan, složen, blizak odnos u kojem smo odlučili raditi zajedno. I jako sam sretan što smo počeli raditi zajedno. Zajedno smo izgradili Zakladu. I imamo troje nevjerojatne djece.”

On i Melinda nikada nisu imali predbračni ugovor i čini se da su svoje bogatstvo podijelili prijateljski. Oko novca i imovine vrijedne više od 130 milijardi dolara su se prilično lako dogovorili. Međutim, oko psa su se teže dogovorili.
“Dobila je psa. Ubila me time. Šalim se. Svijet bi trebao znati koliko sam bio maltretiran. Ne, šalim se. Nismo bili zli jedno prema drugom”, zaključio je kroz smijeh. prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh