Svijet

Dirljivi prizori: Građani u suzama nakon što su izašli iz opkoljenog Mariupolja

Operacija izvlačenja civila iz razrušenog Mariupolja provodila se u ponedjeljak, ali su stotine ljudi ostale zarobljene u čeličani Azovstalj, posljednjem uporištu otpora ruskoj opsadi. Autobusi s civilima iz Mariupolja napustili su grad u ponedjeljak ujutro, rekao je pomoćnik gradonačelnika, no ne radi se o onima iz čeličane. Fotograf AFP-a zabilježio je dirljive prizore i uplakane Ukrajince koji su nakon sedmica i sedmica izašli iz opkoljenog grada. Uz svaku fotografiju napisana je i priča.

građani Ukrajina - AFP

Nataša, izbjeglica u Mariupolju
Nataša iz Mariupolja je ovako reagovala kada je izašla iz svog automobila i stigla na odredište gdje treba stići humanitarni konvoj za evakuaciju civila. Sedmice je provela u opkoljenom gradu i pod jakim napadima.

Porodica Počinok, najmlađi član ima samo jednu godinu

Ovo je porodica Počinok. Artur ima 10 godina, Nazar osam, Kira četiri, Glib jednu, a roditelji Sergej i Olesia 44 i 34 godine. Pozirali su u parku koji se nalazi blizu njihovog stana gdje će sada biti smješteni nakon što su napustili Mariupolj.

Alina nakon mjesec dana življenja na brodu

Alina Vorotilina pozirala je sa svojim psom. Stigla je sa svojom porodicom iz Mariupolja u svom vozilu. Njena porodica provela je mjesec dana na brodu u luci u Mariupolju gdje joj je otac radio, kako bi se spasili od napada.

Suze olakšanja Alinine majke

Nadiajda Vorotilina zaplakala je kada je sa svojom porodicom stigla na slobodno područje iz opkoljenog grada. Ona je Alinina majka. Proveli su mjesec dana na brodu u luci u Mariupolju.

“Sloboda”

Muškarac, Alinin brat, je podigao ruke u zrak nakon što je stigao na slobodnu teritoriju iz Mariupolja. prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh