Svijet

Zelenski s Erdoganom razgovarao o evakuaciji iz Mariupolja

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je razgovarao s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom o evakuaciji civila iz Marijupolja.

Volodimir Zelenski - Fena

Zelenski je na Twitteru napisao da je u razgovoru s Erdoganom naglasio potrebu hitne evakuacije civila iz Marijupolja, među kojima su i oni koji se kriju u čeličani Azovstal.

On je napomenuo da je sa Erdoganom razgovarao prije njegovog planiranog razgovora s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Ukrajina je pozvala Rusiju da dozvoli evakuaciju civila skrivenih u čeličani Azovstal u kojoj se nalaze i preostali ukrajinski vojnici koji pružaju otpor ruskim snagama.

Zelenski je rekao da su on i Erdogan također razgovarali o toku pregovora i mogućim sigurnosnim garancijama Ukrajini od Turske i drugih država.

Erdoganova kancelarija saopštila je da je on rekao Zelenskom da je Turska spremna posredovati i pomoći u pregovorima između Ukrajine i Rusije, piše NAP.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh