Svijet

Nekoliko članica EU protiv embarga na rusku naftu

Evropska unija trenutno ne planira da uvede kolektivnu zabranu uvoza ruske nafte pošto je nekoliko članica bloka zaprijetilo ulaganjem veta na ovu inicijativu…

Josep Borrell - Twitter

Evropska unija trenutno ne planira da uvede kolektivnu zabranu uvoza ruske nafte pošto je nekoliko članica bloka zaprijetilo ulaganjem veta na ovu inicijativu, rekao je visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell.

– Bit će veoma teško da se postigne konsenzus o zabrani isporuka ruske nafte ili podizanja tarifa, zato što su neke članice već objavile da bi uložile veto na bilo kakvu kolektivnu odluku – rekao je Borrell, prenosi današnji “Figaro”.

List navodi da se, povodom zabrane uvoza ruskog uglja, neke evopske zemlje, uključujući Poljsku i Francusku, zalažu i za embargo na uvoz goriva iz Rusije, piše Srna.

Istovremeno, tome se protive Njemačka, Austrija i Mađarska, navodi TASS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh