Svijet

Izraelska vojska objavila da je iz Gaze ispaljena raketa na jug Izraela

U izjavi dopisniku AA, portparol izraelske armije kazao je da je raketa iz Pojasa Gaze ispaljena na južni dio Izraela

Izraelska vojska objavila je da su se oglasile sirene u nekim gradovima na jugu Izraela nakon što je ispaljena raketa s područja Gaze, javlja Anadolu Agency (AA).

U izjavi dopisniku AA, portparol izraelske armije kazao je da je raketa iz Pojasa Gaze ispaljena na južni dio Izraela.

Dodao je da su se zbog toga oglasile sirene u okolnim gradovima.

Portparol nije kazao da li je raketa pala na tlo ili je uništena sistemom protivvazdušne odbrane.

Ipak, kako navode lokalni mediji, na društvenim mrežama su se pojavili snimci koji pokazuju da su fragmenti projektila pali na kuću u gradu Sderot, u blizini Pojasa Gaze.

Izraelska vojska objavila je u ponedjeljak da je sistem protivraketne odbrane “Željezna kupola” uništio raketu ispaljenu iz Gaze, te da je u utorak navečer izvela zračne napade na neke lokacije koje pripadaju brigadama Izz ad-Din al-Qassam u Pojasu Gaze.

Brigada Izz ad-Din al-Qassam, nazvana po Izz ad-Din al-Qassamu, vojno je krilo palestinske organizacije Hamas.

Tenzije na palestinskim teritorijama u porastu su otkako su izraelske snage u petak izvršile raciju u kompleksu Al-Akse, kada su povrijeđene stotine vjernika.

Stotine jevrejskih doseljenika ovih dana ulazi u kompleks Al-Akse pod jakom policijskom zaštitom kako bi proslavili praznik Pesah, koji je počeo u petak. Izraelska policija raspoređena je oko Starog grada i Al-Akse.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh