Svijet

EUFOR će nadgledati skup u Banjoj Luci koji organizuje Dodikov SNSD

Robert Pezzi, glasnogovornik EUFOR-a ogovorio je na upit novinara N1 vezan za sutrašnje demonstracije najavljene u Banjoj Luci.

U našem upitu adresiranom na EUFOR dotakli smo se sutrašnjeg okupljanja te zamolili za sigrunosnu procjenu ovog najavljenog događaja.

“Na vaša pitanja možemo reći da smo potpuno svjesni događaja koji će se održati sutra u Banjoj Luci, piše N1.

Naša procjena je da ovaj skup uglavnom organizira stranka SNSD, očekujemo mirno okupljanje nekoliko hiljada simpatizera, trenutno nema naznaka za prijetnje.

“Događaj će nadzirati vojnici EUFOR-a u uniformama, međutim, glavna odgovornost za sigurnost i moguće intervencije snose lokalne vlasti i policijske snage” stoji u odgvoru glasnogovornika EUFOR-a.

MUP RS danas je objavio da je povodom održavanja portesta formiran i poseban štab te pozvao građane da se ponašaju dostojanstveno i u skladu sa uputama policijskih službenika. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh