Svijet

Kina se oglasila o saradnji s Rusijom

Kina je rekla Rusiji da će s njom i dalje jačati “stratešku saradnju” bez obzira na međunarodnu nestabilnost, saopćilo je ministarstvo vanjskih poslova.

Kina i Rusija - Twitter

Zamjenik kineskog ministra vanjskih poslova Le Yucheng potvrdio je to ruskom ambasadoru u Kini Andreju Denisovu u ponedjeljak, navodi se u saopćenju ministarstva. Le je naveo povećanje od 30 posto u kinesko-ruskoj trgovini u prva tri mjeseca ove godine kao dokaz “otpornosti i endogene snage” saradnje između dviju zemalja, prema saopćenju, piše Avaz.

Njih dvojica razgovarala su i o Ukrajini. Kina se suzdržala od osude Rusije zbog Ukrajine, u kojoj je, prema Ujedinjenim narodima, od početka rata, 24. februara, poginulo više od 2.000 civila. Rusija niječe da je ciljala civile u onome što naziva “posebnom operacijom”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh