Svijet

Rusi prijete vakumskim bombama: Izbor na Zelenskom, sravnit ćemo sve sa zemljom

Rusija je kabinetu predsjednika Ukrajine uputila ultimatum da će, ako ne bude dogovorena predaja Azovstalja, fabrika u Mariupolju biti sravnjena sa zemljom vakuumskim bombama.

“Uzimajući u obzir katastrofalnu situaciju u metalurškoj fabrici Azovstalj i rukovodeći se čisto humanim principima, Oružane snage Rusije nude militantima nacionalističkih bataljona i stranim plaćenicima da prekinu neprijateljstva i polože oružje počevši od 6.00 po moskovskom vremenu 17. aprila 2022. godine”, objavilo je rusko ministarstvo odbrane.

“Svi će biti živi zakopani, a na Zelenskom je izbor šta će učiniti”, navodi se u ruskom izveštaju.

Još uvijek nema nikakvih informacija iz Mariupolja nakon što je četverosatni period za predaju stupio na snagu u 5 ujutro po srednjoevropskom vremenu, javlja Tanjug. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh