Svijet

Svjetska banka priprema paket pomoći Ukrajini u iznosu od 1,5 milijardi dolara

Svjetska banka priprema novi paket podrške od 1,5 milijardi dolara za ratom razorenu Ukrajinu…

Svjetska banka - Twitter

Svjetska banka priprema novi paket podrške od 1,5 milijardi dolara za ratom razorenu Ukrajinu, uključujući isplatu od milijardu dolara iz razvojnog fonda za najsiromašnije zemlje, izjavio je u utorak predsjednik Svjetske banke David Malpass, prenosi Reuters.

Malpass je, govoreći tokom posjete Varšavi, rekao da je paket omogućen u ponedjeljak odobrenjem od milijardu dolara pomoći Međunarodnog udruženja za razvoj, kao i isplatom od 100 miliona dolara susjednoj Moldaviji.

U napomenama uoči proljetnih sastanaka Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda sljedeće sedmice, Malpass je rekao da podrška banke pomaže Ukrajini da pruži ključne usluge, uključujući isplatu plata bolničkim radnicima, penzije i socijalne programe.

Pomoć dolazi zajedno sa sumom od 923 miliona dolara brzog finansiranja koje je Svjetska banka odobrila prošlog mjeseca, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh