Svijet

Putin: Naši ciljevi u Ukrajini su plemeniti

Istakao je da je sukob sa ukrajinskim “antiruskim snagama” bio neizbježan i samo pitanje vremena

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u utorak da će “vojna operacija” Moskve u Ukrajini nesumnjivo postići “plemenite ciljeve”.

Putin je govoreći na ceremoniji dodjele nagrada na kosmodromu Vostočni na krajnjem istoku Rusije, gdje se također očekuje njegov sastanak sa bjeloruskim liderom Aleksandrom Lukašenkom, rekao da Moskva nema drugog izbora osim da pokrene “vojnu operaciju” za zaštitu Rusije, te da je sukob sa ukrajinskim “antiruskim snagama” bio neizbježan i samo pitanje vremena.

Reuters prenosi kako je Putin rekao da njegova zemlja ne planira da se izoluje od ostatka svijeta, te da su ruske snage koje su vodile vojnu kampanju Moskve u Ukrajini djelovale hrabro i efikasno. On je kazao da Rusija više ne može “tolerisati genocid koji se vrši nad ljudima koji govore ruski u regionu Donbasa”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh