Svijet

Nenaoružana Palestinka, majka 6 djece, ubijena na punktu na Zapadnoj obali

Izraelski vojnici ubili su jednu Palestinku u selu Husan na Zapadnoj obali, saopštili su palestinski zdravstveni zvaničnici.

Palestina , Reuters

Iz palestinskog Ministarstva zdravstva navedeno je da je Palestinka, koju su ranili izraelski vojnici, hospitalizirana u državnoj bolnici u Betlehemu. Međutim, potvrdili su da je žena u 40-im godinama preminula od posljedica ranjavanja. Navedeno je da su izraelski vojnici otvorili vatru na ženu, javlja Anadolija.

No, izraelska vojska je saopštila da je žena izazvala sumnju kada je prišla vojnicima i da su oni otvorili vatru kao što to čine kada se hapse sumnjive osobe. Tvrde da su vojnici najprije pucali u vazduh kada nije reagovala na njihovo upozorenje da stane, pa su pucali u donji dio tijela Palestinke, prenijeli su izraelski mediji.

Ubijena Palestinka je udovica i majka šestoro djece.

Na snimku incidenta se vidi kako žrtva 47-godišnja Gada Ibrahim Ali al-Sabatin diže ruke i trči prema improvizovonom kontrolnom punktu u selu. Palal je nakon što je pogođena.

Napetost je pojačana između Izraelaca i Palestinaca u proteklim sedmicama zbog niza napada u izraelskim gradovima u kojima je poginulo 14 ljudi.

Izraelska vlada objavila je da je sigurnosni kontrolni punkt Celeme (Gilboa), koji je otvoren prema gradu Jenin odmah nakon posljednjeg napada u Tel Avivu, zatvoren do daljnjega. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh