Svijet

Čelnik regionalne vojne uprave: Aerodrom u Dnjepru potpuno uništen

Dodao je da je u mjestu Zvonetski pogođen infrastrukturni objekt, te da nadležni pokušavaju dobiti više informacija o šteti i žrtvama

aerodrom - BBC

Rusi su raketnim napadom pogodili aerodrome u gradu Dnjepru na centralnom istoku Ukrajine i jedno selo u regiji, rekao je danas na Telegramu čelnik regionalne vojne uprave Valentin Rezničenko.

– Došlo je do još jednog napada na aerodrom Dnjepar. Već je bio potpuno uništen, i sam aerodrom i infrastruktura u blizini. Ali projektili i dalje lete – rekao je Rezničenko.

Dodao je da je u mjestu Zvonetski pogođen infrastrukturni objekt, te da nadležni pokušavaju dobiti više informacija o šteti i žrtvama.

Rusi su svoju invaziju u Ukrajini posljednjih dana usmjerili ka istoku zemlje. Aerodromi su česta meta napada vjerovatno s ciljem da se spriječi dopremanje vojne pomoći Ukrajini. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh