Svijet

Berlusconi: Razočaran sam u svog prijatelja Putina

Bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi izjavio je da je “duboko razočaran i tužan zbog ponašanja” ruskog predsjednika Vladimira Putina…

Silvio Berlusconi - Nezavisne.com

Bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi izjavio je da je “duboko razočaran i tužan zbog ponašanja” ruskog predsjednika Vladimira Putina, s kojim je nekada bio blizak, ali sada ima “veoma ozbiljnu odgovornost pred svijetom” zbog napada na Ukrajinu.

“Ne mogu i ne želim da sakrijem da sam duboko razočaran ponašanjem Vladimira Putina, koji je preuzeo veoma ozbiljnu odgovornost pred cijelim svijetom”, rekao je Berlusconi na skupu svoje stranke “Naprijed, Italijo” (Forza Italia), koja je dio široke koalicije koja podržava vladu koju predvodi Mario Draghi.

Berlusconi (85), koji je tri puta bio premijer od 1994. do 2011. godine, rekao je da je Putina poznavao prije 20 godina i da mu je djelovao kao “kao demokrata i čovjek mira”.

Dok je bio na vlasti, Berlusconi je održavao prijateljske veze s ruskim predsjednikom, čak ga je pozvao na godišnji odmor u svoju luksuznu vilu na Sardiniji.

“Rusija na može da negira svoju odgovornost jer je suočena s užasnim masakrom u Buči i drugim mjestima, koji su istinski ratni zločini”, dodao je italijanski milijarder, prenosi Beta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh