Svijet

Dodik: Pisao sam Lavrovu i Putinu

Pisao sam Putinu i Lavrovu i upoznao ih sa kršenjem ovih pravila”, kazao je na dašnjoj konferenciji za medije član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Milorad Dodik - Haber.ba

“Dejtonski sporazum je prekršen na nizu primjera i stavki, ali očigledno je da neke zemlje smatraju da samo ono što njima odgovara mogu dati legitimitet. Pisao sam Generalnom sekretaru UN, predsjedniku generalne skupštine UN i dostavio pismo određenom broju ambasadora važnih za Dejtonski sporazum” rekao je Dodik.

Pisao sam Putinu i Lavrovu i upoznao ih sa kršenjem ovih pravila”, dodao je Dodik.

“Jedini organ zadužen za provođenje spoljne politike je Predsjedništvo, bez odluke Predsjedništva nije moguće saopćiti bilo kakav stav a vidimo da u posljednje vrijeme gospoda to permanentno čini i radi i tako dovodi u pitanje ustavni poredak ove zemlje i očuvanje Dejtonskog mirovnog sporazuma”, kazao je Dodik, prenosi Buka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh