Svijet

Ursula von der Leyen ide u Kijev: Evo s kim će se sastati

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen i visoki predstavnik Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell otputovat će ovaj tjedan u Kijev na sastanak s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Ursula von der Leyen - Twitter

Von der Leyen i Borrell otputovat će u Kijev prije donatorske konferencije za Ukrajinu, koja se u subotu održava u Varšavi, objavio je u utorak glasnogovornik Komisije Eric Mamer.

U Kijevu već bila tri premijera

Taj je posjet prvi na Twitteru u ponedjeljak navečer objavio slovenski premijer Janez Janša, ali Komisija to do danas nije htjela potvrditi.

Janša je polovicom ožujka posjetio Kijev u znak potpore Ukrajini, zajedno s premijerima Poljske i Češke. Janša, Mateusz Morawiecki i Peter Fiala bili su prvi strani lideri koji su posjetili Kijev nakon početka ruske invazije 24. veljače. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh