Svijet

Erdogan: Nema sažaljenja prema onima koji nepošteno podižu cijene hrane

Predsjednik Turkiye Recep Tayyip Erdogan je također muslimanima čestitao mjesec ramazan, mjesec posta te izrazio želju da ramazan donese blagoslov Turkiye, turskom narodu i cijelom čovječanstvu

Istanbul
Predsjednik Turkiye Recep Tayyip Erdogan izjavio je da će projektom obilaznice Malatya biti rasterećen saobraćaj u centru grada, javlja Anadolu Agency (AA).

U obraćanju putem videokonferencije na ceremoniji otvaranja prvog dijela obilaznice Malatya, Erdogan je istakao da će se ovim projektom također napraviti novčane uštede, smanjiti potrošnja goriva kao i emisije ugljika. Obilaznica Malatya je s priključnim putem ukupne dužine 53,5 kilometara.

Erdogan je također muslimanima čestitao mjesec ramazan, mjesec posta, te izrazio želju da ramazan donese blagoslov Turkiye, turskom narodu i cijelom čovječanstvu.

“Molim Boga da se u ovim blagoslovljenim danima okončaju nevolje koje proživljavamo, da se sukobi koji se dešavaju u cijelom našem regionu mirno okončaju i da potlačeni i žrtve budu spašeni”, rekao je Erdogan.

Istakao je da svijet prolazi kroz period krize, od pandemije do ratova, od imigracije do diskriminacije i ekonomskih šokova.

“Radimo svom snagom da našu zemlju spasimo tih katastrofalnih dešavanja”, dodao je Erdogan.

Dotakao se i cijena hrane te poručio da u Turkiye neće imati sažaljenja prema onima koji su nepošteno podizali cijene hrane, hljeba i drugih životnih namirnica u proteklom periodu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh