Svijet

Velika Britanija: Napad na rusku rafineriju nafte će opteretiti njihovu logističku mrežu

U objavi na Twitter nalogu Ministarstva odbrane pod nazivom “obaveštajno ažuriranje” navedeno je da je u požaru u rafineriji u Belgorodu uništeno nekoliko rezervoara za naftu

London
Britansko ministarstvo odbrane saopćilo je da bi požar u rafineriji nafte u ruskom gradu Belgorodu, blizu ukrajinske granice, mogao kratkoročno opteretiti rusku logističku mrežu koja se već suočava s poteškoćama, prenosi Anadolu Agency (AA).

U objavi na Twitter nalogu Ministarstva odbrane pod nazivom “obaveštajno ažuriranje” navedeno je da je u požaru u rafineriji u Belgorodu uništeno nekoliko rezervoara za naftu.

Navodi se da je 30. marta došlo do eksplozija u skladištu municije u blizini tog grada.

“Mogući gubitak goriva i municije u ovim skladištima vjerovatno će kratkoročno dodatno opteretiti ionako problematičnu logističku mrežu Rusije”, dodaje se.

Navedeno je da bi to moglo utjecati na snabdevanje ruskih snaga koje opsedaju Harkov, koji je 60 kilometara udaljen od Belgoroda.

Vjačeslav Gladkov, guverner ruskog grada Belgoroda, tvrdi da su helikopteri ukrajinske vojske izveli napad na rafineriju nafte u gradu te je dodao da je u rafineriji došlo do eksplozije i požara.

Aleksandr Motuzyanik, portparol Ministarstva odbrane Ukrajine, rekao je da ne mogu ni potvrditi ni demantovati navode o povezanosti napada s Ukrajinom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh